Odznak moravská vlajka

Firma Alerion začala pod označením "moravská vlajka s orlicí" nově prakticky za manipulační poplatek (aktuálně je na příslušné stránce uváděno 30 Kč, což je "skoro zadarmo", je to tedy cena symbolická) nabízet limitovaný (?) odznak v podobě moravské vlajky. Na druhé straně je, jak čteme na jednom z obrázků v galerii, vyražen jen nápis "ALERION.CZ". Sám bych za něj dal aspoň 150 Kč, aby firma na základě celkového výnosu složeného i z mého drobného příspěvku mohla hned nechat udělat další, protože odznak je to krásný.


Stanovená cena vynikne při srovnání s odznakem v podobě moravského znaku, nabízeným (podle velikosti) za 129 Kč a 139 Kč pod označením "moravská orlice na modrém poli", u kterého je poznámka: "Na tomto typu odznaku Moravy je vyobrazena stříbrno/bílo-červeně šachovaná orlice se zlatou/žlutou korunou a zbrojí v modrém poli.". Dá se proto očekávat, že za takovou a vyšší cenu bude odznak v podobě moravské vlajky nabízen v budoucnu.

Následující informace jsou převzaty ze stránky s tímto odznakem. Dá se předpokládat, že těchto odznaků bude firma mít jen určitou zásobu, která bude v nabídce po určitou dobu. Bude platit "kdo dřív přijde, ten dřív bere".

Moravská vlajka má podobu (velkého brožového) odznaku, kde je vyobrazena bíle a červeně šachovaná orlice se žlutou korunou a zbrojí v modrém poli. Odznak má rozměr 1,8 × 2,8 cm. Kvalitní ražený odznak s povrchovým zalitím lakovou glazurou s moravskou orlicí promění vaši klopu, dá jí eleganci a povznese ji na symbolickou úroveň, stejně tak i jakýkoliv jiný pánský či dámský oděv (oblek, bundu, svetr, mikinu, čepici, batoh, ...).

Nositel odznaku se hrdě a přitom vkusně hlásí k tradici Moravy a všem hodnotám, které představuje.

Odznak s moravskou orlicí je vyhotoven kvalitní hlubokou ražbou do zvláštní kovové slitiny a následným přesným barvením. Konečné zalití glazurou (pryskyřicí), která vytváří trojrozměrný efekt grafiky, zvýrazňuje barvy, chrání a zvyšuje celkovou hodnotu výrobku. Uchycení je v zadní části na bezpečnostní špendlík (knoflíček). Každý odznak je zabalen samostatně v průhledném samolepicím sáčku.

Odznak s moravskou orlicí - moravská vlajka, se hodí pro slavnostní a důležité příležitosti nebo jako dárek. Originální odznaky jsou také ceněným sběratelským artiklem.