Dům v Ratíškovicích 16. srpna 2021, hospoda Základna v Křečkovicích 10. srpna 2021 a zámecký penzion v Rájci-Jestřebí 29. července 2019

Moravský prapor umístěný na střeše domu v Ratíškovicích.

Dům v Ratíškovicích

O týden dříve byl vyfotografován moravský prapor vyvěšený trvale restauračním zařízením Základna v Křečkovicích (místní část Vyškova, u kruhového objezdu), o němž bylo informováno v příspěvku k vyvěšování moravské vlajky 4. a 5. července 2021. Tam bylo poukázáno na to, že jde o týž prapor, který vyvěsil Jihomoravský kraj.

Hospoda v Křečkovicích

Graficky prapor zachycený výše zhruba (s rozdílem v kresbě nohy - obrázek vznikl obarvením jazyka na dalším obrázku, kde je žlutý, na červeno) odpovídá obrázku níže.

Orlice na praporu, se žlutým jazykem, jak má podle popisu moravské orlice být, by vypadala takto. Bylo by jistě zajímavé, kdyby byla v nabídce obchodů.

Z dřívějška, z 29. července 2019, pochází snímek moravského praporu vyvěšeného společně s vlajkami států zámeckým penzionem v Rájci-Jestřebí. Prapor České republiky je první, na nejčestnějším místě.

Penzion v Rájci-Jestřebí

Tyto doklady právě probíhající občanské iniciativy za vyvěšování moravské vlajky nám a našim spoluobčanům ukazují, že nám a našim spoluobčanům na tom, aby byla Morava skrze své symboly vidět, záleží. Potom je otázkou, jak pomoci vyvěšovatelům, kterým se líbí moravský znak ve tvarovém provedení, jaké vidíme v Křečkovicích, aby mohli vyvěsit tento prapor s moravskou orlicí - a se žlutým jazykem.