Silvester Steier, Historia genealogiae domini nostri Jesu Christi, Frankfurt, 1594

Silvester Steier, Historia genealogiae domini nostri Iesu Christi, Dei et Dauidis filii, synopsi gemina & tribus libris expressa & exposita. Studio et opera Syluestri Steier Leouallae. Cui addita est sacrorum bibliorum synopsis, Frankfurt 1594.

Výřez z titulního listu se znaky. Pod ním je ještě text.

Popis titulního listu Steierovy knihy od Milana Hlinomaze publikovaný v textu k obrazové příloze jeho studie Ke státní a zemské symbolice českého státu, Paginae historiae, č. 3, Praha, 1995, s. 194, příloha č. 5. Zde jej jen trochu na základě poznámky jiného heraldika kvůli přesnosti doupravíme (doplňující změny zvýrazněny červeně):

"Uprostřed je císařský (tj. dvouhlavý) orel s aureolami a s domácí habsburskou císařskou korunou nad hlavami. Na hrudi má štítek s orlicí (tj. jednohlavým orlem) římského krále, který je konkrétně specifikován nápisem pro osobu Rudolfa II. Kolem jsou v kruhu znaky království a knížectví spadajících pod pravomoc císaře, rozlišené na horních okrajích štítů hodnostními korunami. Mezi nimi je na prvním místě heraldicky vlevo český královský znak. Ve vnějším kruhu jsou erby sedmi říšských kurfiřtů, přičemž znak českého krále jako jednoho z nich je zde rozepsán pozoruhodným způsobem na dvou štítech. Nahoře je český královský lev ve štítě, na jehož horním okraji je královská hodnostní koruna a dole drží český korunovaný lev jako štítonoš v předních tlapách čtvrcený štít se znaky Moravy, Slezska, a Horní a Dolní Lužice."

Ano ten český lev jako čelní štítonoš (korunních zemí) je unikátní!