Zdeněk Koudelka s moravskou vlajkou v průvodu hnutí Trikolóra v Brně 28. září 2019

Po skončení ustavujícího sněmu hnutí Trikolóra v Brně 28. září 2019 (začal v jedenáct hodin), kde představil legislativní část programu hnutí, poskytl Zdeněk Koudelka rozhovor Parlamentním listům, který vyšel pod názvem Politické neziskovky, pozor! V hnutí Trikolóra vás mají na mušce. Promluvil Zdeněk Koudelka. V závěru článku je jeho odpověď na otázku týkající se moravského cítění.

"Když ráno procházel průvod ulicemi Brna, tak jsem si všiml, že jste tam šel s vlajkou s moravskou orlicí. Znamená pro vás v hnutí Trikolóra moravská orlice v otázce regionální samosprávy cosi jakožto symbol?

Jsem Moravan a považuji za přirozené, že se na Moravě při slavnostní politické akci nosí moravská vlajka. Souhlasím s Václavem Klausem mladším, že současné krajské zřízení není dobré. Konečně Trikolóra má tři barvy, které jsou i na moravském znaku – bílou, červenou a modrou. Hnutí, které se hlásí k tradicím a respektuje dějiny vlastní země, uznává i to, že současný stát vznikl z Čech, Moravy a Slezska a že české, moravské a slezské cítění je pro řadu lidí důležité a citově významné."


Fotografie dokládá, že moravská vlajka, kterou nesl, je bíle a červeně šachovaná orlice v modrém listu. Nevidíme zbytek figury, ale předpokládáme, že je to moravská orlice. Když se budeme pozorně dívat, všimneme si praporu i na krátkém videozáznamu ze Zelného trhu, kde se průvod, který začal v devět hodin, vydává na cestu městem Brnem. V odkazovaném článku nazvaném FOTO Pozdvižení v ulicích Brna: Ustavující sněm Trikolóry začal průvodem. A v něm... se záznamem je Zdeněk Koudelka opět zmíněn:

"V průvodu byl k vidění například i bývalý poslanec a právník Zdeněk Koudelka, který v Trikolóře vystupuje jako expert na otázky spravedlnosti. Nesl vlajku s moravskou orlicí, připomínající jeho dlouhodobé téma práv Moravy."

Na obrázku v jiném internetovém článku je podoba
praporu vidět jasněji, i když ani zde vedle zbroje
a koruny nevidíme jazyk moravské orlice