Ztráta moravské vlajky v Boršicích

V obci Boršice se počátkem července 2018 ztratila moravská vlajka. Místním rozhlasem bylo proto 9. července vyhlášeno: "Ztratila se moravská vlajka, pokud ji někdo našel, prosíme, aby ji odevzdal na obecní úřad." :-) Vedle přepisu je na stránce Boršic dostupný i zvukový záznam hlášení.

Ohledně moravské vlajky se tedy někdy dějí až nečekané věci. Že se neví, kde vlajka je, ovšem zase tak nepřekvapuje. Kradou se prý všechny (nezabezpečené) vlajky i smaltované cedule se znaky. Nevíme nyní, zda se již vlajka popsaná v oznámení jako moravská našla, přejeme však boršickým, aby se s vlajkou Moravy brzy shledali. Až ji (se) vrátí obecnímu úřadu, bude ji moci opět vyvěsit.

Barvy moravské orlice. Moravské barvy. Moravská kokarda
 
Fotografie dotyčné vlajky po vyvěšení umístěna viditelně na předním místě na stránkách obce, vlající pokaždé, když se do ní opřel vánek, nebo vítr, by hledače mohla povzbudit k většímu úsilí a nasazení vedoucímu k jejímu nalezení.

Barvy moravské orlice. Moravské barvy. Moravská trikolóra
 
A zatímco čekáme na dobré noviny z Boršic, můžeme si k práci a zábavě pustit "folklór, který se dá poslouchat". Nalaďte: Rádio JIH Cimbálka. Vysílání prvního internetového rádia, které se věnuje dvacetčtyři hodin denně jen a jen moravskému folklóru. Tato rozhlasová stanice posluchačům nabízí výběr legendárních i současných především slováckých cimbálových muzik, zpěváků a lidových sborů okořeněný výlety do dalších koutů Moravy, Slovenska i nahrávkami ze vzácných hudebních archivů.