Okolo Moravy na kole v roce 2023

Pokud jste příznivci cestování na kole, můžete se projet třeba po Moravské stezce. Můžete to pojmout tak, aby si vás lidé zaručeně všimli. Vezmětě si na sebe, když se občas vypravíte na výlet, pěkné tričko s moravskou orlicí.

Může se stát, že cestou narazíte na plechovou ceduli s moravskou orlicí v provedení, jak vidíte na obrázku níže, kterou má v nabídce David Kincl z Brna? (Plechová (hliníková cedule) s bílou plochou pro potisk je velmi odolná vůči oděru. Rozměry cedule jsou asi 30 x 20 cm. Plechová cedule je určena pro vnitřní i venkovní použití. Není opatřena otvory pro přišroubování.)

Jednu trasu ukázali cyklisté z Okříšek, kteří zemi objeli začátkem července 2023. Jeli přes nejvyšší horu na Moravě, kterou je Praděd. Viděli i její nejnižší bod nacházející se na soutoku Moravy a Dyje.

Zpráva o putování a fotografie byly zveřejněny stránkou Moravský národ v příspěvku Okolo Moravy 2023.

Mapka s cyklistou, názvem podniku a zemským znakem

Jednotlivé v odkazovaném článku popsané úseky cesty:

1. etapa Moravské Budějovice – Horní Cerekev

2. etapa Horní Cerekev – Svitavy

3. královská etapa Svitavy – Praděd – Ovčárna

4. etapa Ovčárna – Ostrava

5. etapa Beskydy

6. etapa Bílé Karpaty

7. etapa Hodonín – Soutok – Mikulov

Kdo si chce na konci července zazávodit na území České republiky a  také Slovenska, mohl by se zajímat o závod nazvaný Moravabike, jehož první ročník se má uskutečnit 29.–30. července 2023. Délka závodu je 330 km napříč Moravou podél toku řeky Moravy. Cesta vede většinově po Moravě.