Tři společné barvy trikolóry, tři naše historické země, jedna krásná republika

Blíží se Vánoce, nastrojíme stromeček, počkáme na Ježíška, budeme zpívat a hrát a bude se nadělovat. Pěkný dárek můžete dostat ve svátek, o narozeninách, ať už venku svítí slunce, i když prší nebo sněží. Zřejmě jste si všimli, že někteří lidé si při slavnostních příležitostech uváží šikmo pruhovanou kravatu v barvách trikolóry. Takže tu někdo šije a nabízí. Dá se pořídit a nosit. Při výběru si jen dejte pozor na to, aby barvy byly v pořadí bílá, červená, modrá. Dělá se i motýlek.

Nově se naskýtá příležitost darovat krásný odznak v podobě trikolóry. Do kapsy se jich v sáčku vleze spousta do zásoby. Věnujte jej se slovy: "Tři společné barvy trikolóry, tři naše historické země, jedna krásná republika". Tím potěšíte v nadcházejícím roce své rodiče, děti, příbuzné, přátele, přítele i přítelkyni, domácí i cizince. Jeho nošením se zároveň každému ukáže, jak vypadají české a moravské barvy. Je to tak, bílou, červenou a modrou máme na moravské orlici. Jsou to barvy znaku Moravy.



Ať žije republika. Vive la république.

Kde jej sehnat? Nabízí jej pod názvem Odznak česká trikolóra v podobě stužky firma Alerion. Když si pár korun připlatíte, získáte jej uložený v luxusní sametové krabičce. Doprovodný text zní takto: "V souvislosti s blížícím se stým výročím vzniku republiky (28. října 1918 – 2018) jsme pro vás vytvořili krásný a tvarově originální upomínkový předmět v podobě odznaku – trikolórové stužky s mašlí. Na jeho rubu je proto pamětní nápis "2018 100 LET REPUBLIKY. ALERION.CZ". Odznak nese naše státní barvy - bílou, červenou a modrou v uvedeném pořadí. Odznak s trikolórou České republiky je esteticky záměrně stylizován do podoby malé dekorativní "mašle", která promění vaši klopu na nebývale elegantní, stejně tak i jakýkoliv jiný pánský i dámský oděv. Jeho nositel se hrdě, a přitom vkusně, hlásí k tradici naší republiky a všem hodnotám, které reprezentuje. Trikolórový odznak v sobě ukrývá další symboliku - jeho výška totiž činí 17 mm, což je připomínka 17. listopadu, dalšího významného milníku v naší historii, při kterém byla trikolóra na oděvech masově užívána. Tento symbolický odznak jistě ocení každý sběratel a potěší také jako originální dárek."