Moravská autovlajka - heraldický prapor

Obchody Libea a Alerion nabízejí moravskou vlajku ve zpracování vhodném pro užití na dopravním prostředku v provozu a/nebo mimo něj. Autovlajka od Libey je určena k upevnění v držáku, který se pořizuje samostatně.

Libea popisuje autovlajku nabízenou ve dvou velikostech (rozměry vlaječky: 1) 20 × 30 cm, nebo 2) 30 × 45 cm) jako odolnou dvouvrstvou autovlaječku (typ: "carflag") se zpevněným okrajem (pro co nejdelší životnost za jízdy).

Ilustrační obrázek převzatý ze stránky firmy Libea

Alerion k autovlajce (typ:"carflag") nabízené v jedné velikosti (rozměry vlaječky: 30 × 46 cm; délka plastové tyčinky: 50 cm) uvádí, že je uchycena na bílé plastové tyčince se speciálním úchytem vhodným pro upevnění do okna auta. Dá se velmi dobře používat také jako mávací vlaječka.

Dále je poznamenáno, že: "Tento typ vlaječky je prodáván pro užívání na stojících automobilech a jako mávací vlaječka. Použití na jedoucích automobilech může podléhat dalším podmínkám a omezením při provozu na pozemních komunikacích. Výrobek není schválen pro použití na pozemních komunikacích. Doporučujeme použití pouze na vozidle, které není účastníkem silničního provozu (stojící či jedoucí mimo pozemní komunikace)."