Odznak s nápisem Morava a znakem Moravy, moravskou orlicí

 

Morava


Moravská orlice je symbolem Moravy.

Fotbalisté z Čech už zase mají nové logo. Má to být dokonce logo reprezentační. Na každého ale ten nový počin působí jinak, podle toho, na co klade důraz. Když se dobře podíváte, na značce si povšimnete stopy modré barvy nahoře.

Ten modrý proužek může něco znamenat.

Když my se budeme moc snažit, když zapojíme představivost (protože se blíží konec roku), vyjde "modrý" = modré pole moravského znaku. To ale nebude správný výklad úmyslu tvůrců značky. K čemu tam ten proužek vlastně je?

Na tom je krásně vidět ten zmar. Pořad to musí co chvíli měnit a pořád to nikdy nebude ono. Přitom stačí používat státní znak, jako předtím. Ano, kdyby za tím modrým okrajem vyčníval ještě žlutý, tak tam bude i Slezsko i Sparta.

Je tu názor, že celé je to na nic. Pak je tu názor, že je to zase jenom parodie na malý státní znak, kdy se smazala zlatá/žlutá u koruny a zbroje (dala se purpurová kontura štítu a modrý proužek nad štít), takže to není ani (heraldický) znak ani (moderní) logo ...

A nedivme se, když náš zákon užívání státních symbolů je jen všeobecný (dobrovolný), ne jako na Slovensku (kde poznáte každý dres, ale i státní instituci, že je slovenská) my máme republiku logovou (co "někdo", to vlastní logo a identita a peníze se točí).