My jsme Morava! Opravdu velká moravská orlice na hokejovém zápase, a Hanáci do teho! Fotbalový zápas

Na začátku prosince 2011 se odehrálo utkání mezi hokejovými kluby Vítkovic a Pardubic, na které fanoušci Vítkovic přišli se znakem moravské orlice. Jeho mimořádná velikost je patrná z obrázku. Vysvětlení se dočteme v článku k zápasu: "Choreo se skládalo z nápisu "My jsme Morava!" a moravské orlice v modrém erbu. Byla to z části také reakce na soupeřovi pokřiky z minulých zápasu, např. "Slezské kurvy".

Pardubičtí se samozřejmě spletli. Na obrázcích je vidět postupné rozvinutí plachty s moravskou orlicí a také její poškození. Že moravská orlice neunikla pozornosti kameramana, ukazuje doprovodné video.


My jsme Morava!

Ukázku manifestace představy obyvatelstva o barvách šachování moravské orlice použitou při zápase, tentokrát fotbalovém, máme např. z března 2016, kdy hrála olomoucká Sigma duel s pražskou Spartou: "prezentace spočívala v plachtě s postavami hanáckých vlajkonošů v krojích, doplněné o moravskou orlici. K tomu motivační nápis: Hanáci do teho! Jednalo se o druhý pokus  s plachtou „na stojato“ a s vypětím všech sil se to vyvedlo bez potíží. Panovaly sice lehké obavy v souvislosti s prudkými poryvy větru, ale bylo to OK."

Sigma vs Sparta. Hanáci do teho!